vpn
۶ اردیبهشت ۱۳۹۷

دانستنی هایی که باید در رابطه با VPN بدانیم

روزانه شاید برای ورود به برخی از سایت ها با مشکل مواجه شده‌اید. از جمله آنها می توان به وب سایت‌های معروف آموزش آنلاین اشاره کرد که می‎توانند برای دانشجویان و اساتید بسیار مفید واقع شوند.
vpn
اما  به دلیل فیلتر بودن برخی از سایت‌ها احساس نیاز به VPN می شود اما در این مقاله تصمیم داریم به نکاتی پیرامون استفاده از این ابزار بپردازیم، با ما همراه باشید. در حالت کلی VPN (Virtual Private Network) ابزاری برای برقراری ارتباط در شبکه‌ است و یک اتصال رمز شده به سرور ایجاد می‌کند. وقتی به یک سرور VPN وصل می‌شوید و آدرس وب را تایپ می کنید این درخواست به صورت یک سیگنال رمز شده به سمت سرور VPN فرستاده می‌شود و در همانجا رمزگشایی می­شود و به مقصد ارسال می‌شود و هنگامی که پاسخی از سمت مقصد دریافت کرد، آن را رمز کرده و به کاربر برمی‌گرداند. هنگامی که از یک برنامه VPN استفاده می­کنید، داده­های ارسال شده در دستگاه شما(برای مثال می توانیم تلفن همراه را در نظر بگیریم)، از طریق سرورهایی که در جای دیگر قرار دارند، هدایت می­شوند. یک برنامه VPN می­تواند ترافیک را از طریق تلفن همراه شما به وب سایتی که بازدید می­کنید، ظاهر کند. بعضی از اینگونه برنامه­ها، داده­های ارسال شده بین گوشی و سرور VPN را رمزگذاری می­کنند.   برخی از نگرانی­های مربوط به حریم خصوصی و امنیت اطلاعات در مورد استفاده از VPN وجود دارد، باید بدانید که هنگام استفاده از یک برنامه VPN، کل ترافیک ما از سرورهای VPN عبور کرده و می‌تواند همه ترافیک مشاهده شود و احتمال کلاه برداری نیز وجود دارد. همچنین امکان کپی­برداری و یا دیدن اطلاعات داخلی کاربر را برای سرورها میسر می‌کنند. صاحبان سرور به راحتی می­تواند از اطلاعات کاربر که رمزنگاری شده و بر روی سرورهای VPN  قرار دارد، استفاده کنند. و مهم تر از همه اینکه به دلیل عدم بررسی عملکرد نرم افزارهای VPN توسط کاربرانی که آنها را بر روی دستگاه خود نصب می­کنند، ممکن است این نرم‌افزارها خود یک تروجان باشند و اطلاعات مربوط به نام کاربری و رمز عبور افراد را در اختیار سرور خود قرار دهند. با توجه به این یافته ها باید قبل از دانلود یک برنامه VPN، مواردی را در نظر داشته باشید:
  • قبل از استفاده درباره برنامه VPN تحقیق کنید. قبل از دانلود یک برنامه VPN، می توانید به تصاویر، توضیحات برنامه، رتبه بندی محتوا و بررسی کاربران نگاهی بیندازید و می توانید در مورد توسعه دهنده تحقیقاتی انجام دهید.
  • مجوز درخواست های برنامه را به دقت بررسی کنید. این اطلاعات به شما می­گوید که چه نوع اطلاعاتی از دستگاه شما در دسترس خواهد بود. اگر برنامه درخواست مجوزهای بسیار حساس (مثلا خواندن پیامهای متنی) را دارد، در نظر بگیرید که آیا به توسعه دهنده برنامه برای دسترسی به آن اعتماد دارید؟
  • بدانید که تمام برنامه های VPN اطلاعات شما را رمزگذاری نمی­کنند. برخی از برنامه های VPN از پروتکل هایی استفاده می­کنند که تنها برخی از ترافیک شما را رمزگذاری می­کنند.
  • یک برنامه VPN به طور کلی قصد ندارد شما را کاملاً ناشناس کند. در عوض، برنامه به طور معمول محتوای ترافیک خود را از ارائه دهنده خدمات اینترنتی یا ارائه دهنده سرویس Wi-Fi عمومی محو می­کند. علاوه بر این، سایت­هایی که بازدید می­کنید، ممکن است بتوانند تعیین کنند که شما از یک برنامه VPN استفاده می کنید و هنوز هم می توانید از هر گونه اطلاعات شناسایی که به طور مستقیم با آنها به اشتراک گذاشته­اید، استفاده کنید.
  • برنامه­های VPN ممکن است اطلاعات شما را با اشخاص ثالث به اشتراک بگذارند. بسیاری از برنامه‌های VPN رایگان هستند، زیرا آنها تبلیغات درون برنامه را به فروش می­رسانند. اگر از نرم افزار VPN استفاده می­کنید تا حریم خصوصی خود را حفظ کنید، اطمینان حاصل کنید که آیا اطلاعات را با اشخاص ثالث مانند تبلیغ کنندگان به اشتراک می­گذارد و در صورت وجود، چه اطلاعاتی را به اشتراک می­گذارد.
در کل، انتخاب درست در انتخاب VPN به میزانی که به نظر می­رسد، راحت نیست و افراد کمی موفق می­شوند سرویس مناسبی را استفاده کنند. بهترین توصیه این است که سعی کنید خدماتی را انتخاب کنید که کاملا مطابق با نیازهای شما باشد و سپس اقدام به خریداری نمایید.

منابع

تیم پشتیبانی مرکز آپای دانشگاه گیلان